Hírek, új információk:

2010.05.03-n az alábbi hírekkel szolgálhatunk:

MEGNYÍLT A WEBÁRUHÁZUNK!!
Itt találjátok: www.mosodio.bolthely.hu. Most a mosódiókra nyitási kedvezményt adunk azok számára, akik itt vásárolnak!

2010.04.23-n az alábbi hírekkel szolgálhatunk:

1.) A gyártó tovább fejlesztette a SAMU folyékony mosódió család egyes tagjait és Ayuclean néven, új friss illatokkal (narancs- kamilla, levendula és tearózsa) hozta forgalomba a folyékony mosódiókat. A fehérítős változat jázmin illatú. A SAMU családból megmaradt az illatmentes terméke, illetve a fehérítős termékek (illatmentes és levendula illatban). Az új termékek leírásait a Termék leírás oldalon megtaláljátok.

2. Fevettük a terméklistába az AlmaWin üveg- és ablaktiszítószerét. Nagyon jó hatással, hatékonyan, egyenletesen, szépen és fényesen lehet vele ablaküveget, üvegasztalt, sőt szévédőt is tisztítani vele. Az ára is nagyon barátságos: 997 Ft.

3.) Továbbra is várjuk a véleményeiteket a Ti mondtátok oldalthoz. Ezen az oldalon olvashatjátok azokat a véleményeket, amiket hozzánk eljuttattatok. Minden nemű hozzászólást, észrevételt, felhasználási javaslatot, tapasztalatot szívesen fogadunk és ezeket közzé is tesszük. Mindezt azért, hogy minél szélesebb tudásbázist tudjunk kialakítani, remélve, hogy ez is segít benneteket a felhasználásban. Ezért kérünk benneteket, hogy a tapasztalataitokat, észrevételeiteket írjátok meg nekünk a balint.kata@t-online.hu címre. Köszönjük!
A blog használata

Mint minden blog, ez is a legfrissebben írt bejegyzést tartalmazza az archivum tetején. Ha először tévedsz ide, akkor célszerű az archivum alján lévő bejegyzéssel kezdeni az olvasást: ha rákattintasz a hónapok mellett lévő kis háromszögre, akkor felfedi, hogy abban a hónapban miről írtunk. Ha konkrét témában akarsz olvasni, akkor kattints a Témakörökben lévő szavak valamelyikére. Ha termékek leírásai, felhasználhatóságuk, használati tanácsok érdekelnek kattints a Termék leírások oldalra. A termékek aktuális bruttó árait az Árlistára kattintva találod. Az így feljövő dokumentumot olvasni, lementeni, illetve nyomtatni tudod. Mások véleményét, tapasztalatait a Ti mondtátok oldalon olvashatod. Ha érdekel a mosás kémiai folyamata, vagy a hagyományos mosószerek összetétele, esetleg többet szeretnél tudni a korábban írtakban szereplő kifejezésekről, keresd fel az Egy kis tudomány című oldalt.

Kérlek, mondj véleményt a honlapról! Szavazatod a honlap hasznosságáról fontos visszajelzés számunkra! Köszönjük!

Kellemes olvasást!

2010. február 13., szombat

A mosódió héj használata

Mivel interneten lehet teljes diót és a dióhéjat is kapni, ezért célszerű tisztázni mi a különbség a mosódió és a héja között.

Biológiai értelemben - természetesen - a dión a teljes termést, míg a héjon értelemszerűen csak a terméshéjat értjük. Ez abból a szempontból fontos, hogy a hatóanyag - a saponin - csak a héjban található meg, a dióban nincs. Így célszerűbb mosódióhéjat vásárolni és nem a teljes mosódiót, mivel így ugyanaz a hatást érhető a sokkal kisebb súlyú héjjal, mintha a teljes diót használnánk. Ugyan az a mosóhatás, kevesebb súly cipelésével!

Mire használható ez a kis dióhéj?

Kiváltja az általános mosószereket, ezért általános mosáshoz használható. Az „intelligens mosóporok ” tisztaságát produkálja egy „hagyományos mosópor” árának töredékéért, hiszen egy adag (4-8 fél héj) mosódiót 3-4 alkalommal újra felhasználhatsz (ha alacsony hőfokon mosol, többször , ha magasabbon, kevesebbszer). Így egy 250 grammos csomag 50-60, egy 500 grammos csomag 100 - 120, míg egy 1 kilogrammos csomag több, mint 220 mosáshoz elegendő!
Kíválóan használható színes ruhák mosásához, mert nemhogy nem fakítja a színeket, hanem még egy kicsit élénkíti is (a feketékkel és a sötét színekkel kimondottan csodát művel…)
30-tól 90 C fokos hőmérsékletig ugyanolyan megbízhatóan működik a hétköznapokban, mint a hagyományos mosóporok.
Alaposan tisztít, de nem fehérít, ezért a fehér ruhákhoz érdemes fehérítő/szürkülés gátló sót adni.
„Elbánik a kellemetlen szagokkal”, nálam bizonyított tornazokni és izzadt póló esetén is.
Sokoldalú, mert magad is készíthetsz például főzetet a dióhéjakból, amit használhatsz mosásra, felmosásra, haj és „kutyamosásra”, sőt szobanövények levéltetű elleni szappanos lemosására is (ezekről később írok).


Hogyan kell használni a mosódióhéjat?

- Dobj bele egy vászonzacskóba (vagy egy kimustrált zokniba, ha így tetszik) 6-8 fél dióhéjat, keményebb víz esetén többet, lágy víz esetén kevesebbet.
- Az első használat előtt érdemes egy kicsit összetörni, vagy egy félórára langyos vízbe áztatni a héjakat, de én mindig elfelejtem…;
- Jó alaposan kösd be a zacskó száját, hogy egy darabka dióhéj se szökhessen ki, és tedd a zsákot a mosógépbe a ruhák közé.
- Ha szükségesnek tartod tegyél a mosógépbe öblítőt, vízlágyítót (ezekről később írok).
- A mosás végeztével lehetőleg ne felejtsd bent túl sokáig a gépben a ruhákat, mert - a mosódió szerves anyag lévén hamarabb lesz dohos szagú a mosásod, mint a „ hagyományos mosóporok” esetén (persze ha ez mégis megtörténik, akkor sincs gond, egy extra adag öblítővel újra át kell pörgetni a mosást és kész).
- Az első mosás után ne dobd ki a héjakat!! Ezek 3-4-szer is felhasználhatóak a mosási hőmérséklettől függően. Értelemszrűen a magasabb hőmérsékleten több saponin oldódik ki a héjakból, így kevesebbszer (pl. 3-szor) használhatóak. Továbbá célszerű a szennyezetebb ruhákra új adag dióhéjat összeállítani, míg a kevésbé szennyezetekhez a már használt újrahasználni. Minden mosásnál érdemes egy új csomót kötni a vászonzacskó madzagjára, hogy tudd, hányadik felhasználásnál tartasz.
- A véglegesen elhasznált diókat az utolsó használat után nyugodtan a szemétbe vagy akár a komposztba is dobhatod.

FONTOS: ha azért választod a mosódiót, mert bőrproblémás, ekcémás, allergiás, vagy kisbaba van a családban (esetleg szimplán érzékeny a bőröd), ne használj bolti öblítőt! Az illatosításhoz próbálkozz nagyon tiszta illóolajokkal, vagy mosóparfümmel, de elképzelhető, hogy meg kell elégedned a ruhák „vízillatával”! Lásd a következő blogokat.

A folyékony mosódióról:

Elfoglaltabb/kényelmesebb vásárlóknak ajánljuk koncentrált mosódió főzeteiket (folyékony mosódió), melyekből kínálunk illatosítás nélküli, biotermesztésű növényekből nyert illóolajakkal illatosított, illetve fehérítő adalékkal kevert változatokat. A kollekció minden tagja szintetikus konzerváló anyagoktól mentes, és bőrgyógyászatilag tesztelt. Érzékeny bőrűek is használhatják. Használat előtt mindig felrázandóak!

Használhatod őket bármilyen vízkeménységnél és bármilyen hőfokon (30-95), gépben és kézi mosásnál is. Természetes, kevertszálas és szintetikus anyagok tisztítására is alkalmasak.

Kézimosáshoz, finommosáshoz kiemelkedően jól használhatóak!

A folyékony mosódió mesésen lággyá teszi a ruhákat, és nagyon jól tisztít. Kíméletes a színekhez, ezért ideális pl. fekete mosáshoz.

A rendkívüli  puhaság fokozására (hogy az öblítés is lágy vízben történjen) az öblítőtartályba is szoktunk tenni egy fél kupak folyékony mosódiót.

A folyékony mosódiókat ugyanúgy kell használnod, mint bármely "hagyományos" folyékony mosószert, a mosógép mosószer adagoló rekeszébe, vagy egyenesen a ruhák közé a dobba önthetők, de kézimosásnál is tökéletes eredményt produkálnak. Gépi mosásnál egy átlagos mosógépbe 5 kg ruhához vízkeménységtől és szennyezettségtől függően 1 (legfeljebb 1,5) kupak koncentrátumot, azaz 30-50 ml-t kell öntened a mosószer-adagolóba vagy közvetlenül a dobba. Így az 1,55 l átlagosan kb 40 mosásnyi adag, ami heti 3-4 mosással számolva 2,5-3 hónapra elegendő. Kézi mosásnál 1 kupakkal önts 5 l vízhez!
Az illatosított folyékony mosódiók esetén mosóparfümöt, vagy öblítőt nem kell hozzáadni! Az így kimostt ruhák illata nem lesz olyan erős, mint pl. a mosóparfüm esetében, ezért a diszkrét illatok kedvelőinek ajánluk őket elsősorban.

A folyékony mosódiók könnyen kezelhetőek, adagolhatóak, ezért ezek az elfoglalt emberek mosószere!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése