Hírek, új információk:

2010.05.03-n az alábbi hírekkel szolgálhatunk:

MEGNYÍLT A WEBÁRUHÁZUNK!!
Itt találjátok: www.mosodio.bolthely.hu. Most a mosódiókra nyitási kedvezményt adunk azok számára, akik itt vásárolnak!

2010.04.23-n az alábbi hírekkel szolgálhatunk:

1.) A gyártó tovább fejlesztette a SAMU folyékony mosódió család egyes tagjait és Ayuclean néven, új friss illatokkal (narancs- kamilla, levendula és tearózsa) hozta forgalomba a folyékony mosódiókat. A fehérítős változat jázmin illatú. A SAMU családból megmaradt az illatmentes terméke, illetve a fehérítős termékek (illatmentes és levendula illatban). Az új termékek leírásait a Termék leírás oldalon megtaláljátok.

2. Fevettük a terméklistába az AlmaWin üveg- és ablaktiszítószerét. Nagyon jó hatással, hatékonyan, egyenletesen, szépen és fényesen lehet vele ablaküveget, üvegasztalt, sőt szévédőt is tisztítani vele. Az ára is nagyon barátságos: 997 Ft.

3.) Továbbra is várjuk a véleményeiteket a Ti mondtátok oldalthoz. Ezen az oldalon olvashatjátok azokat a véleményeket, amiket hozzánk eljuttattatok. Minden nemű hozzászólást, észrevételt, felhasználási javaslatot, tapasztalatot szívesen fogadunk és ezeket közzé is tesszük. Mindezt azért, hogy minél szélesebb tudásbázist tudjunk kialakítani, remélve, hogy ez is segít benneteket a felhasználásban. Ezért kérünk benneteket, hogy a tapasztalataitokat, észrevételeiteket írjátok meg nekünk a balint.kata@t-online.hu címre. Köszönjük!
A blog használata

Mint minden blog, ez is a legfrissebben írt bejegyzést tartalmazza az archivum tetején. Ha először tévedsz ide, akkor célszerű az archivum alján lévő bejegyzéssel kezdeni az olvasást: ha rákattintasz a hónapok mellett lévő kis háromszögre, akkor felfedi, hogy abban a hónapban miről írtunk. Ha konkrét témában akarsz olvasni, akkor kattints a Témakörökben lévő szavak valamelyikére. Ha termékek leírásai, felhasználhatóságuk, használati tanácsok érdekelnek kattints a Termék leírások oldalra. A termékek aktuális bruttó árait az Árlistára kattintva találod. Az így feljövő dokumentumot olvasni, lementeni, illetve nyomtatni tudod. Mások véleményét, tapasztalatait a Ti mondtátok oldalon olvashatod. Ha érdekel a mosás kémiai folyamata, vagy a hagyományos mosószerek összetétele, esetleg többet szeretnél tudni a korábban írtakban szereplő kifejezésekről, keresd fel az Egy kis tudomány című oldalt.

Kérlek, mondj véleményt a honlapról! Szavazatod a honlap hasznosságáról fontos visszajelzés számunkra! Köszönjük!

Kellemes olvasást!

2010. február 13., szombat

Fehérmosás, fertőtlenítés

A mosódióhéj alaposan tisztít, de nem fehérít, ezért a fehér ruhákhoz érdemes fehérítő/szürkülés gátló sót adni. Sajnos, fertőtlenítő hatása sincs, így ezt is külön kell megoldani. Összehasonlítva az univerzális, hagyományos mosószerekkel ez egyben az előnyei is, hiszen így csak akkor terhelem pl.: fehérítővel, fertőtlenítővel a környezetet, ha feltételnül szükséges. Ezzel szemben az univerzális mosószerekben mindig benne vannak ezek az adalékok, így akkor is a környezetbe kerülnek, ha nem is kellene használni.

A boltokban kapható hagyományos (vegyipari) mosószerekben és fehérítőkben kétféle fehérítőszer csoportot használnak: optikai fehérítőket és oxidatív fehérítőket.
Az optikai fehérítők olyan szerves vegyületek, amelyek a színézékekhez hasonlóan megkötődnek a textilek szálain. Megváltoztatják az anyag fényvisszaverő képességét, ezzel kioltják a ruhák sárgás színárnyalatát. A textil így ragyogó fehérnek látszik, de ez nincs összefüggésben a tisztaságával. Alkalmazásuk teljesen felesleges, sőt káros (a szövet szálai között visszamaradva irritálhatják a bőrödet), ezért környezetbarát mosószerekben nem használnak ilyeneket!

Az oxidatív fehérítők csoportjából a bolti mosószerekben és fehérítőkben részint klór tartalmú vegyületeket (amik károsítják a szövetszálakat, a bőrödet és a környezetet is...), részint nátrium-perborátot használnak, ami egy nagyon erős vegyszer (a mosás után a szövet szálai között visszamaradva is irritálhatja a bőrödet) és néhány országban (pl. Svájc) már be is tiltották a használatát.


Fehérmosás

A fehérneműk, fehér törölközők, fehér ágyneműk mosására is több lehetőség van: mosódióhéj+fehérítőpor, vagy fehérítős folyékony mosódió.


1. Mosódióhéj+ fehérítőpor:
A környezetbarát fehérítőszerekben általában a nátrium perkarbonát a fehérítő adalék (kb. 15-30 %-os arányban), de kevernek hozzá egybeket pl. mosószódát is. Mi sokáig teszteltük a tiszta (100%-os) nátrium perkarbonátot, és teljesen biztonságosnak és eredményesnek találtuk a használatát, úgy, hogy a töménysége miatt csak 1-1,5 teáskanálnyit teszünk belőle egy mosáshoz! Emellett remekül használható foltkezelésre (pl.: pirosgyümölcs foltokat: meggy, málna, szeder, stb.) a benedvesített folton. Vízben oldva aktív oxigén szabadul fel és ez okozza a folteltávolító és fehérítő hatását. A fehérítóport többféle kiszerelésben ajánljuk: 250, 500 és 1.000 grammos adagokban.

Véleményünk szerint a nátrium perkarbonát egy jó lehetőség a vegyszerterhelésünk csökkentésére, ha viszont pici babád van, vagy súlyos bőrallergiás él a családodban, légy óvatos mindenféle vegyi anyaggal!

2. Fehérítős folyékony mosódió:
A folyékony mosódió oldatokból van olyan is, ami tartalmazza a fehérítő adalékot (hidrogén-peroxid) is. Így ezek használata egyszerű, ugyanúgy kell használni, mint a normál folyékony mosódiót. Létezik illatmentes és levendula illatban is. Kétségtelen, hogy ez a folyékony mosódió több adalékot is tartalmaz, így itt is érvényes az a szabály, hogy csak akkor használjuk, ha muszáj. Mi 250 ml 1,5 literes kiszerlésben forgalmazzuk.

Fertőtlenítés:

Az ezüst ősidők óta alkalmazott nemesfém, amit már régóta használ az emberiség fertőtlenítésre. Jótékony hatásait már az ókori görögök és rómaiak is hasznosították. Italaik az ezüst edényekben jóval hosszabb ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek ezüstdollárt tettek a tejbe, így az hosszú ideig nem savanyodott meg.

A ruhamennyiségtől függően 30-50 ml Nano Silver koncentrátumot célszerű önteni a mosógépbe (közvetlenül a ruhák közé a dobba). Ez az anyag a mosás során láthatatlan védőréteggel vonja be a szöveteket, és elpusztítja pl. a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az így kezelt ruhák is antibakteriális védelmet nyújtsanak. Az ezüst elpusztítja a kórokozókat (megbénítja azokat az fehérjéit, elsősorban az enzimeket), az emberi szervezetre, textíliákra nézve viszont teljesen ártalmatlan. 200 és 500 ml-es kiszerelésben kapható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése